O restauracji

2019 Laureat Konkursu

2019 GOLD

2020 Laureat Konkursu

2020 GOLD

Restauracja Młyn usytuowana jest w jednym najstarszych okolicznych gospodarstw, do którego należy zabytkowy dom i młyn, który w swojej pierwotnej formie powstał już w XIV wieku, a do niedawna nadal produkowano w nim mąkę. Szef naszej kuchni jest rodowitym mieszkańcem Czernicy i po tym jak zjeździł całą Polskę, pracując w niezliczonych, najróżniejszych restauracjach, zdobywając bezcenne doświadczenie postanowił powrócić do korzeni i stworzyć własne niespotykane menu w oparciu o dary Borów Tucholskich. Efektem są niespotykane dania, które choć mocno nawiązują do tradycyjnej kuchni polskiej oraz myśliwskiej zaskakują nowoczesną i niespotykaną odsłoną. Restauracja otwarta jest codziennie w miesiącach czerwiec-wrzesień. Poza sezonem oferujemy catering dietetyczny oraz katering okolicznościowy.

Szef Kuchni

Paweł Szulc

Jest nie tylko szefem kuchni w Restauracji Młyn, jest również jej właścicielem. Dzięki temu połączeniu nieustannie dba o utrzymanie najwyższego standardu na każdym etapie tworzenia dań w swojej restauracji.
Jest pomysłodawcą i twórcą wszystkich dań znajdujących się w karcie. Po zdobyciu niezbędnego wykształcenia i doświadczenia, pracując w wielu restauracjach, głównie na terenie Poznania, pomimo młodego wieku, spełnił swoje marzenie o otwarciu własnej restauracji. Swoje menu opiera na produktach lokalnych, rybach i dziczyźnie, które są prawdziwym bogactwem Borów Tucholskich.

Paweł Szulc